Verplichte mondkapjes: een aanslag op de individuele vrijheid

Mondkapjes zijn zinloos en zelfs schadelijk voor onze gezondheid. Ze worden ons opgedrongen als symbool van volgzaamheid en conformisme.

Dit artikel van de libertaire website Vrijspreker.nl stamt nog uit 3-10-2020. Ook voorspelde het al nauwkeurig dat het “dringende advies” omgezet zou worden in een mondkapjesplicht.

(Dezelfde topdokter [Dr. Fauci] zei overigens op 29 augustus van dit jaar: “In de hele geschiedenis van virale luchtweginfecties is asymptomatische overdracht nog nooit een aandrijver geweest van uitbraken.” Met andere woorden: mensen die geen symptomen hebben zijn niet erg gevaarlijk voor hun medemensen.)

…feit is dat er tot dusver, zoals RIVM en WHO zelf hebben erkend, geen enkele wetenschappelijke basis is voor een gunstig gezondheidseffect van mondkapjes. Integendeel, de wetenschappelijke literatuur leidt tot drie conclusies:

1. Mondkapjes werken niet om besmetting te voorkomen.

2. Ze kunnen zelfs averechts werken en besmettingen bevorderen.

3. Ze kunnen schadelijk zijn voor de lichamelijke en psychische gezondheid van de drager.

Het RIVM, het Zweedse RIVMDeense gezondheidsautoriteiten, en een lange lijst van wetenschappers stellen dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat mondkapjes effectief zijn in het voorkomen van besmettingen. In een vijf-delige serie in HP/De Tijd gaf Carla Peeters een helder overzicht van de literatuur op dit gebied. Zij legt bijvoorbeeld uit dat de doorlaatbaarheid van de virusdeeltjes te klein zijn om door mondkapjes te kunnen worden geblokkeerd.

Kennis van de volledige inhoud van dit artikel en daarmee de belangrijkste argumenten tegen het mondkapjesplicht narratief is zeer behulpzaam. Ook gaat de auteur in op de implicaties van deze onlogische, disproportionele maatregelen op onze vrijheden en mensenrechten, die zo makkelijk over boord worden gegooid.

De conclusie is onontkoombaar: we leggen met de mondkapjesplicht een verregaande vrijheidsbeperking op aan gezonde mensen om een volstrekt theoretisch, minimaal gezondheidsrisico te beperken.

Als we dit accepteren als het nieuwe normaal, dan heeft dit nogal wat implicaties. Griep werkt op dezelfde manier als corona, levert dezelfde gevaren op voor dezelfde groep mensen, en griepvirussen zijn altijd aanwezig. Zijn we nu voor altijd gedoemd om mondkapjes te dragen?

en

We moeten een mondkapje op, niet omdat het nuttig is, maar als “symbool” van solidariteit, als “talisman” om gevaar af te wenden – dat wordt ons verteld door onze burgemeesters en wetenschappers. We zijn terecht gekomen in een samenleving waarin nuchtere analyse van kosten en baten ondergeschikt zijn gemaakt aan de gemoedsrust van de natie, waarin individuele keuzes ondergeschikt zijn geworden aan een vaag concept van Veiligheid en Volksgezondheid, waarin we ons opofferingen moeten getroosten voor een ongedefinieerd collectief heil.

Lees het volledige artikel hieronder:

Verplichte mondkapjes: een aanslag op de individuele vrijheid

Reservelink: https://archive.vn/KKTaM

Getagd:
Log In of Registreer om te reageren.