Interview dat leidde tot ontslag Mona Keijzer en haar onthullende afscheidsbrief over G2 systeem

Op 25 september 2021 publiceerde de Telegraag een interview met toenmalig staatssecretaris Mona Keijzer waarin zij zich uitdrukkelijk uitsprak tegen de coronapas:

"Na anderhalf jaar coronamaatregelen vindt demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) het genoeg geweest: 'We moeten weer terug naar het oude normaal.' Dat deze zaterdag de coronapas breed wordt ingevoerd, vindt de bewindsvrouw eigenlijk niet uit te leggen."

Volledige artikel: https://archive.vn/AKRQf

Vervolgens werd ze een dag later ontslagen door Mark Rutte en verliet ze uiteindelijk Den Haag door ook haar Kamerzetel op te geven.

Heel opmerkelijk was vervolgens de verklaring die ze publiceerde op Twitter, waar vooral onderstaande zin opvalt:

"Het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (dat na 6 maanden verloopt), het zogenaamde G2-systeem, is onnodig en niet proportioneel."

Bron Twitter: https://twitter.com/MonaKeijzer/status/1442424852455985156?s=19

Reservelink: https://archive.vn/kO0Yv

Momenteel bestaat het corona toegangsbewijs uit een G3 systeem waarbij vaccinatie, herstelbewijs en positieve test alle 3 geldig zijn. Een G2 systeem houdt dus in dat een positieve test GEEN toegang meer geeft met het corona toegangsbewijs. Dit systeem beweert Rutte niet te overwegen, maar was ook niet bereid bij Kamervragen dit voor de toekomst uit te sluiten. De zin van Mona Keijzer lijkt daarbij een waarschuwing voor hetgeen wellicht wel degelijk in de week ligt.

Getagd:
Log In of Registreer om te reageren.