HISTORISCH: Het Lab van Ab geeft inzicht in de ethiek en belangen van vaccindealer Ab Osterhaus

Nu het scenario van de Mexicaanse griep zich permanent lijkt te wijzigen, wordt de druk op het lab van Ab steeds groter om te komen met nieuwe resultaten en steekhoudende prognoses. Ook de kritiek wordt luider: paniekvoetbal uit eigenbelang? Verstrengeling tussen wetenschap en bedrijfsleven?

Zo luidt het artikel behorend bij een uitzending van VPRO’s Tegenlicht naar aanleiding van het optreden van viroloog Ab Osterhaus ten tijde van de Vogelgriep en Mexicaanse Griep rond 2010. Ook nu zit deze “deskundige” avond aan avond weer uitvoerig aan tafel ten tijde van Covid-19 om zijn visie via de publieke omroep uit te storten over het Nederlandse volk en nagenoeg elke week de noodklok te luiden. Hoeveel vertrouwen dienen wij in deze man te stellen als het gaat om adviezen, als we zijn achtergrond en optreden destijds nog eens in ogenschouw nemen?

Zo adviseerde Ab de toenmalige minister van Volksgezondheid om 34 miljoen vaccins in te kopen ter waarde van EUR 700.000.000,-. VPRO Tegenlicht legde toentertijd vast hoe Ab zijn geluk niet op kon toen hij een telefoontje kreeg waarin een eerste besmetting van de Mexicaanse Griep werd gemeld. Beelden tonen hoe Ab een fles whiskey opentrekt omdat er een meisje van 4 “kneiterbesmet” is teruggekomen uit Mexico. Ab was ook zeer ontstemd toen het toenmalige virus erg leek mee te vallen en er een hoop aan deed om beleidsmakers en journalisten van het tegenovergestelde te overtuigen.

Nagenoeg alle vaccins eindigden in de chemobak, Ab Klink nam “vrijwillig” afscheid van de Kamer en de Nederlandse belastingbetaler was weer wat centjes lichter. Plus nog de schade claims van ouders van kinderen die te maken kregen met bijwerkingen van de vaccins. Zie ook de rapportage van EenVandaag hierover.

Onderstaande korte compilatie geeft een zeer verhelderend historisch perspectief en inzicht in de persoon Ab Osterhaus en zijn handelen gedurende deze catestrofe. Houd dit vooral in het achterhoofd telkens als je de man weer op tv iets hoort zeggen en aanbevelen.

Volledige aflevering bij VPRO: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2009-2010/het-lab-van-ab.html

Verkorte compilatie: https://www.bitchute.com/video/y81isOKs08TZ/

Log In of Registreer om te reageren.