Het ministerie van Volksgezondheid stelt zichzelf boven de wet - door Follow The Money

Follow The Money schreef dit artikel over het almaar uitblijven van de WOB verzoeken bij VWS en het structureel negeren van de wet en rechterlijke uitspraken. VWS vult zelf in wat ze willen geven aan journalisten en journalisten moeten maar hopen dat er hetgeen tussenzit waar ze om gevraagd hebben en of dat dan ook compleet is. Er zijn nog genoeg vragen over die beantwoord moeten worden en deze weinig transparante werkwijze is heel schadelijk voor het vertrouwen van het publiek in instanties.

"Door de coronacrisis werd het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overladen met Wob-verzoeken. Dat rechtvaardigde een andere aanpak, vond minister Hugo de Jonge. In de praktijk komt daar niets van terecht. Sinds maart 2020 zijn er praktisch geen documenten over het coronabeleid meer geopenbaard. Wat is hier aan de hand?"

...

"Dat de rechtsbescherming van verzoekers zo over verschillende procedures uitgesmeerd wordt, vindt de rechtbank ‘onwenselijk’.

Oordeel: binnen twee maanden moet VWS Nieuwsuur de documenten overhandigen waar de redactie ruim een jaar geleden al om gevraagd had.

De reactie van de minister: Gaan we niet doen."

Lees het hele artikel van FTM: bron

Archieflink: https://archive.ph/2w7ap

Log In of Registreer om te reageren.