Heeft Rijksoverheid het domein Coronacheck.nl al in februari 2020 geregistreerd? Antwoord: NEE

Het op social media en alt nieuws sites rondgaande "bewijs" is daar in ieder geval allesbehalve bewijs van.

Op internet gaat nog steeds regelmatig een screenshot rond waarvan beweerd wordt dat dit het bewijs is dat de Rijksoverheid al in Feb 2020 de website Coronacheck.nl zou hebben geregistreerd. Dit is pertinent onjuist. Het enige dat de desbetreffende screenshot laat zien, is dat de domeinnaam in inderdaad op 25 feb 2020 is geregistreerd en dat de domeinnaam op het moment van de screenshot geregistreerd staat op naam van de overheid. Het is alleen GEEN bewijs WIE de domeinnaam heeft geregistreerd, dat valt uit de screenshot namelijk niet op te maken.


En wat blijkt, uit de domeinnaam registratiegeschiedenis was er inderdaad een andere eigenaar die de domeinnaam registreerde, welke pas begin dit jaar is doorverkocht en geregistreerd op naam van de overheid:

Bronnen:

https://www.awesomescreenshot.com/image/14799725?key=720275fbd69bdc1e85169c3c265ea94f

https://archive.ph/x3yOY

https://archive.ph/x3yOY/6fcda205e48c2db0d8496526b5f8282ebfcf1262.png

De entiteit die de domein in bezit had voor de overname door de Rijksoverheid: AXC wholesale: https://www.axc.eu/ | https://archive.vn/eeZBN

Er bleek begin 2020 inderdaad een slimme ondernemer (zoals wel meer gebruikelijk is) te zijn die deze domeinnaam al had geregistreerd. In de media kwam de betreffende ondernemer ook aan t woord, nadat het nepnieuws van de hand van charlatans de ronde begon te doen.

Adelbert claimde coronacheck.nl al vóór eerste besmetting en verkocht die aan de overheid

Ook de claim "In april 2020 werd door 15 landen (waaronder Nederland) een app ingekocht die nu bij de mensen bekend is als de Corona check app..." in dezelfde screenshot is ook op drijfzand gebaseerd. In de eerste plaats is de app niet ingekocht, maar binnen VWS zelf ontwikkeld en de aanname over de desbetreffende aankoop is gebaseerd op een persbericht van destijds waarbij het niet aannemelijk is dat de Nederlandse overheid daadwerkelijk een corona app zou hebben ingekocht. De website van het bedrijf die die app zou leveren aan diverse opdrachtgevers uit die 15 landen, is ook al sinds eind september vorig jaar offline. Lees meer details in dit bericht:

https://covidkennisbank.org/discussion/187/had-de-rijksoverheid-april-mei-2020-al-digitale-corona-toegangsapps-ingekocht-met-15-landen

Oppassen dus voor charlatans binnen het alternatieve coronakritische nieuwscircuit, want je wordt vakkundig op het verkeerde been gezet en dat komt de waarheidsvinding niet ten goede, maar de factchecker bedrijven maken gouden tijden mee! Wees dus zelf kritisch en verifieer alles zelf!

Log In of Registreer om te reageren.