Rutte heeft zich nog nooit laten testen, want ZONDER KLACHTEN HEEFT TESTEN GEEN ZIN!

Persconferentie wekelijkse Ministerraad 5 februari 2021. Rutte geeft toe dat hij zichzelf nog nooit heeft laten testen, met als rechtvaardiging omdat hij nog nooit klachten heeft gehad. Hij zegt letterlijk dat de regel is dat het geen zin heeft om een corona PCR test te doen als je geen klachten hebt (Rutte spreekt hier overigens de waarheid, want deze regel is in overeenstemming met de officiële WHO richtlijnen).

Deze uitspraak is zeer opmerkelijk aangezien het demissionair kabinet al maandenlang pusht dat ook mensen zonder klachten moeten gaan testen en nog wranger dat hij dit toegeeft in de week waarin de overheid met een protocol komt waarin ook basisschool leerlingen onder een testbeleid moeten komen te vallen waarbij ook asymptomatische leerlingen getest zouden moeten worden. Dit testregime is als voorwaarde om de basisscholen weer open te laten gaan.

Daar stelt de verslaggever ook een vraag over, waarop Rutte antwoordt dat de techniek van de testen steeds beter en verfijnder wordt, wat dan steeds meer ingezet kan worden, o.a. voor scholen, maar voegt daaraan toe, “maar zover is het nog niet!” Rutte geeft dus aan dat testen zonder klachten geen zin heeft en dat testen daar ook nog niet goed genoeg voor zijn. En evengoed worden leraren en leerlingen reeds aan een strikt testbeleid onderworpen om open te mogen gaan.

Video duurt 1:30 minuten.

Youtubelink: https://youtu.be/FH3zrS7D_6k

Log In of Registreer om te reageren.