Serieuze tekortkomingen geconstateerd in PCR-test methodiek en terugtrekkingsverzoek paper

Corona Criticaster
september 2021 aangepast in Diverse bronnen

Videopresentatie van Dr. Peter Borger over de serieuze tekortkomingen die hij constateerde in de PCR-test methodiek.

Hier legt Borger de tekortkomingen in een half uur duidelijk uit. Complexe materie, maar wel mogelijk om de essentie ervan te begrijpen. Hij legt ook uit dat hij voornemens is met een aantal collega’s te eisen dat de paper waarop de PCR test gebaseerd is, wordt ingetrokken en alle overheidsmaatregelen die daarop gebaseerd zijn daarmee teruggedraaid. Of dit gaat slagen, zal afgewacht moeten worden.

Video: https://www.bitchute.com/video/gyK6wisc1emn/

Bron: Potkaars Podcast, gepubliceerd op 10-11-2020https://youtu.be/6DW76e10r2I


Covid19 RT-PCR Test RIVM/RKI is methodologically severely flawed. The Eurosurveillance paper describing the test should be retracted.

Dr. Pieter Borger stelt de volgende punten (vertaald uit Engels):

“De RT-PCR test die de overheid gebruikt om de lockdowns, avondklokken, en andere irrationele maatregelen te rechtvaardigen, is aan ERNSTIGE TEKORTKOMINGEN onderhevig, en zodoende een massa aan vals positieven genererende. ….

…. Het aantal methodologische tekortkomingen is altijd een goede maatstaf voor non-peer-review, en ik telde er minstens 10.

The Eurosurveillance paper dient onmiddellijk ingetrokken te worden en alle overheidsmaatregelen teruggedraaid, op Europese schaal!”

Volledige artikel (verwijderd van LinkedIn):

https://web.archive.org/web/20201101085332/https://www.linkedin.com/posts/pieter-borger-3b39b834_bobby-rajesh-malhotra-on-twitter-activity-6727141246365659136-2f5K | extra reserverlink: https://archive.vn/keYcF

In voorgaand artikel wordt verwezen naar een Twitterdraad. Deze wordt wat duidelijker weergegeven in de Threadreaderapp link: https://threadreaderapp.com/thread/1321188173913927680.html | reservelink: https://archive.vn/Klgbo

(Bron: oorspronkelijke Twitterlink: https://twitter.com/Bobby_Network/status/1321188173913927680)


Intrekkingsverzoek van het proefschrift waarop PCR testen gebaseerd zijn door dr. Peter Borger en consortium.

En uiteindelijk is er een intrekkingsverzoek ingediend op 26 november 2020 bij Eurosurveillance Editorial Board waar dit proefschrift is gepubliceerd (meer uitleg hierover vind je op de Kennisbank pagina onder het kopje “PCR-gate”). Saillant detail: “onze” Marion Koopmans was ook betrokken bij het onder vuur liggende Drosten proefschrift. Nederlandse vertaling (automatisch gegenereerd):

Beste redactie Eurosurveillance,

Wij, een internationaal consortium van biowetenschappers, schrijven deze brief naar aanleiding van het artikel “Detectie van het nieuwe coronavirus 2019 (2019-nCoV) door realtime RT-PCR” gepubliceerd in Eurosurveillance (23 januari 2020) en geschreven door Victor M Corman, Olfert Landt, Marco Kaiser, Richard Molenkamp, ​​Adam Meijer, Daniel KW Chu, Tobias Bleicker, Sebastian Brünink, Julia Schneider, Marie Luisa Schmidt, Daphne GJC Mulders, Bart L Haagmans, Bas van der Veer, Sharon van den Brink, Lisa Wijsman, Gabriel Goderski, Jean-Louis Romette, Joanna Ellis, Maria Zambon, Malik Peiris, Herman Goossens, Chantal Reusken, Marion PG Koopmans en Christian Drosten.

Dit artikel (hierna “Corman-Drosten-paper” genoemd), gepubliceerd door “Eurosurveillance” op 23 januari 2020, beschrijft een RT-PCR-methode om het nieuwe Corona-virus (ook bekend als SARS-CoV2) te detecteren. Na zorgvuldige afweging ontdekten ons internationale consortium van biowetenschappers dat het Corman-Drosten-document ernstige tekortkomingen vertoont wat betreft het biomoleculaire en methodologische ontwerp. Een gedetailleerde wetenschappelijke argumentatie is te vinden in onze review “Externe peer review van de RTPCR-test om SARS-CoV2 te detecteren onthult 10 belangrijke wetenschappelijke tekortkomingen op moleculair en methodologisch niveau: gevolgen voor foutpositieve resultaten”, die we hierbij indienen voor publicatie in Eurosurveillance .

Verder zijn de indieningsdatum en acceptatiedatum van dit document respectievelijk 21 januari en 22 januari. Gezien de ernstige fouten in het ontwerp en de methodologie van de RT-PCR-test gepubliceerd door “Eurosurveillance”, roept dit de bezorgdheid op of de paper überhaupt aan intercollegiale toetsing is onderworpen.

Een eerder verzoek van onze kant (Dr. P. Borger; e-mail 26/10/2020) aan de redactie van “Eurosurveillance” om het peer review-rapport van het Corman-Drosten-document te verstrekken, werd niet ingewilligd. We hebben uw e-mailantwoord (gedateerd 18/11/2020) bijgevoegd waarin u aangeeft dat u geen belangrijke informatie wilt vrijgeven om dit raadsel op te lossen.

We zijn ervan overtuigd dat u onze wetenschappelijke bezwaren serieus zult nemen en erkennen dat er geen andere keuze is dan ons verzoek om het Corman-Drosten-document in te trekken, te accepteren.

Hoogachtend,

Dr.Pieter Borger (MSc, PhD), Moleculaire Genetica, W + W Research Associate, Lörrach, Duitsland

Volledige informatie over het intrekkingsverzoek met de daarbij behorende review: https://cormandrostenreview.com/ | Archieflink


Het terugtrekkingsverzoek voor het onderzoek waar de PCR testen op gebaseerd zijn werd afgewezen

Het Corman Drosten Review betrof een terugtrekkingsverzoek bij Eurosurveillance aangaande het onderzoek waarop de PCR testen zijn gebaseerd, in verband met een aantal gevonden tekortkomingen, zoals beschreven door de groep wetenschappers, op initiatief van dr. Pieter Borger. Naast de tekortkomingen, had men bedenkingen bij de peer-reviews en de ultrasnelle publicatie. Dit verzoek was reeds 27 november 2020 ingediend. De reactie van Eurosurveillance kwam pas op 4 februari 2021, waarin het terugtrekkingsverzoek werd afgewezen. In de reactie stelde men dat het peer-review proces in orde was en dat men achter de publicatie blijft staan. Zonder overigens inhoudelijk op de kritiekpunten van de groep wetenschappers in te gaan.

Reactie Eurosurveillance: https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.5.2102041 | Reservelink: https://archive.vn/SxjXM

Reactie door de indienders:

Please note: We will respond to the public announcement & to the letter by Eurosurveillance to the authors (not public yet) very soon.

Spoiler: A gigantic scandal & not acceptable. The antithesis of transparency & scientific dialogue.

Bron: https://cormandrostenreview.com/eurosurveillance-response/ | Reservelink: https://archive.vn/cnSyD

Profiel Dr. Pieter Borger: PB (MSc Biology, PhD Medical Sciences) worked for several research institutes, incl. the University of Groningen (Netherlands), the University of Sydney (Australia), the University of Basel and Zurich (Switzerland). An expert on molecular biology of gene expression and signal transduction networks, PB published over 70 articles in leading international journals, including the New Eng. J. Med. Currently, PB works on the non-protein coding part of the genome and how it is involved in generating variation and speciation. (reservelink profiel op Researchgate: https://archive.vn/SLvT5)

Disclaimer: ik rapporteer in dit bericht enkel de voortgang en inhoudelijke beweringen door de indieners van het terugtrekkingsverzoek van de Cormen Drosten Paper. Ik kan niet de wetenschappelijke validiteit van de inhoud ervan beoordelen. Wij raden lezers ook aan om de gedane beweringen niet klakkeloos als waarheid aan te nemen, maar ook zelf e.e.a. te verifiëren.

Zie ook:


Log In of Registreer om te reageren.