Jort Kelder: 'Media heeft de angstpsychose aangewakkerd!'

Corona Criticaster
oktober 2021 aangepast in Diverse bronnen

Paul van Liempt en Ad Verbrugge in een zeer interessant gesprek met Jort Kelder en Hans Laroes oud hoofdredacteur van het NOS-journaal en KRO-NRCV. Over de rol van de media in het aanwakkeren van angst.

(Dit is een korte samenvatting)

Bron: De Nieuwe Wereld 13-12-2020

https://denieuwewereld.tv

https://www.youtube.com/watch?v=xSzloHqe6Wk

Deze verkorte, 10 minuten durende, samenvattende compilatie werd gemaakt door de Facebook pagina Meldpunt Nederland.

In deze uitzending deed Jort Kelder o.a. de volgende opvallende uitspraken:

“Kijk, van de Bundeskanzleramt is gelekt, waarin eigenlijk staat dat de bevolking bang gemaakt moet worden.” [zie ook onderstaande bronnen]

“We hebben 30-40% minder mensen in het ziekenhuis dan een paar weken geleden, toch wordt er een beeld gecreëerd alsof we in een zwart scenario zitten.”

“Ik MOEST dan gisteren praten over MEER “besmettingen” terwijl er nu het MINSTE AANTAL mensen in ziekenhuizen liggen sinds weken.”

“Maar het hele gevoel van paniek leidt tot hoge kijkcijfers, want mensen zitten ’s avonds thuis, mogen niet naar buiten en dus wordt de paniek gevoed.”

“Ze pakken dat ene feit dat even makkelijk in de paniek past en de rest, nou dat komt ons even niet goed uit, daar gaan we het dus nu niet over hebben. Ja, dat is heel merkwaardig.”

“De klap wordt heel erg bij zelfstandigen neergelegd. De twee hele grote groepen die dit land toch wel beheersen al met al dat zijn die grote organisaties, bedrijven, overheden, ambtenaren, semi-ambtenaren, 1,3 miljoen mensen alleen al in de zorg – allemaal mensen die de 20e van de maand hun salaris gewoon overgemaakt krijgen, die eigenlijk niets voelen. Die hebben helemaal geen economische schade, het gaat gewoon door. Die zitten aan de beslissende kant, en die hebben dat toch, jongens, rustig aan, het is toch ook wel goed een beetje minder groei enzo, al die groei wat hebben we eraan….. en kennelijk zijn die andere groepen, de ZZP-ers etc, zijn gewoon niet goed georganiseerd, die hebben die tegenstemmen nooit kunnen organiseren.”

Verkorte samenvatting: https://www.bitchute.com/video/4cPGNjwXeWwx/

Over de Duitse "panic papers":

Log In of Registreer om te reageren.