Duitse ARD redacteur en klokkenluider over mediaberichtgeving Corona: "Ik kan niet langer zwijgen"

"Ik kan niet langer zwijgen"

In een open brief is een ARD-medewerker kritisch over anderhalf jaar coronaberichtgeving: Ole Skambraks werkt al 12 jaar als redactiemedewerker en redacteur bij de publieke omroep. Nederlandse vertaling (mbv Google) van het Duitse artikel hieronder (credits, via Twitter). Uiteraard gaat het voor een deel over de specifieke situatie in Duitsland, maar er zijn ook tal van parallellen die ook op Nederland en de wereldwijde situatie betrekking hebben die door de auteur worden besproken.

(Over de auteur: Ole Skambraks, geboren in 1979, studeerde politicologie en Frans aan de Queen Mary University, Londen, en mediamanagement aan escp Business School, Parijs. Hij was presentator, verslaggever en auteur bij Radio France Internationale, online redacteur en community manager bij cafebabel.com, programmamanager van de ochtendshow bij MDR Sputnik en redacteur bij WDR Funkhaus Europa / Cosmo. Momenteel werkt hij als redacteur programmamanagement/sound design bij SWR2.)

(Onderaan deze vertaling volgt de link naar het artikel waarin ook links naar de bronnen zijn opgenomen die voor het artikel zijn gebruikt.)

Oorspronkelijke artikel in het Duits met bronnenlijst: https://multipolar-magazin.de/artikel/ich-kann-nicht-mehr

Reservelink naar het artikel: https://archive.ph/AGecA

Credits voor vertaling: https://twitter.com/JeanneSpooky/status/1445399574605176849?s=19 | Archieflink: https://archive.vn/uy7dJ

Log In of Registreer om te reageren.